Мишљења

Александар Шаргић: Србија и Русија након сламања западног расизма

Фото: SD/илустрација

Писмо Дугину

Поштовани господине Дугин,

На почетку бих ствари назвао правим именима. Олаф Шолц, канцелар Немачке, изјавио је да не зна ни како изгледа руска рубља. За њега, захтев Владимира Путина да се испоручени гас плаћа у рубљама представља, како каже, раскид уговора. И из других држава Запада, односно држава под контролом глобалном поретка стижу реакције шокираности. То само говори о матриксу у коме смо сви заједно до јуче живели. Зашто би било коме било шокантно да купи нешто од Руса и плати то руском валутом? Купиш од Србина и платиш српском. Немцу немачком, Американцу америчком… Руски представници су рекли да ово плаћање у рубљама неће важити за пријатељске земље као што је Србија. А зашто, питам ја? Што би Србину био проблем да Русу нешто плати у рубљама?

Изјава Олафа Шолца, иначе унука СС официра, да не зна ни како изгледа руска рубља, валута највеће европске државе, открива нам обест и предубеђење западног човека да су људи са истока, а пре свега словенски народи – нижа раса. Кроз историју, они се нису либили да то јавно кажу и покажу. О томе су писали Маркс и Енгелс, изричито наводећи Србе, али и друге словенске народе као препреку развоју њихових идеја и „људског напретка“. Временом, од када је формиран свет такозване политичке коректности, користе се еуфемизими и лоше замене за овај став, што не значи да је расизам према нама нестао. Немачка и Аустрија већ 150 година третирају Балкан и Србију као своје ловиште, као своју колонију где свако мало покрећу ратове, убијају 100 за једног, отцепљују територије, формирају нове државе и нације и пишу лажну историју уз помоћ папских фалсификатора.

Србија је највећа жртва тог расистичког става. Будући да су 1914. и 1915. претрпели велике губитке и поразе од српске војске у биткама на Дрини, Церу и Колубари. Германи су временом делимично мењали став према Србима. То није био израз њиховог људског сазревања већ страха да ће, ако нас опет потцене, добити „по носу“. У Аустрији и даље стоји знак, спомен на коме пише: Довде је дошла српска коњица и ни метар више. Дошла би српска коњица до Беча али су је велике силе Запада спречиле у томе. Штета је само што српска војска није попалила пола Аустрије тада јер то је, нажалост, једини начин да ова недозрела етничка скупина коначно разуме да не сме да нас третира као нижу расу. Да смо их тада попалили, боље би нас упамтили, остали бисмо им још живље у сећању, те би се онда теже одлучивали да нас убијају 100 за једног, и то свега 23 године касније. И не би данас долазио Курц нити Аналена да нам одређују шта ћемо да мислимо, како ћемо да се понашамо, шта смемо а шта не смемо да мислимо, радимо, говоримо, ко ће нам бити власт, а ко контролисана опозиција.

ПАМЕТНИК У АУСТРИЈИ – ДОКЛЕ ЈЕ ДОШЛА СРПСКА ВОЈСКА

Људима из западне Европе је потпуно је нормално да Србе или Русе третирају као нижу расу. Али, нови догађаји које је покренуо Владимир Путин треба да буду окидач за потпуно разбијање расистичког матрикса. Динар и рубља имају однос оквирно 1:1. Свака потражња валуте даје нову снагу и вредност тој валути. Србија може да купује рубље ради плаћања Русији, а Русија може да купује динаре ради плаћања Србији. То би ојачало позицију обе валуте, а западним расистима би потпуно разбило све предрасуде о томе да свет може постојати само у оквирима њихових предрасуда. Шта је ту лоше? Шта би ту требало икога да шокира? Зашто Србија и Русија не би пословале рубљама и динарима?

Сем економије, Србија и Русија треба да постигну договор и о реформи историјског образовања у коме ће се јасно утврдити фактичко стање, односно да постоје два матична народа, Срби и Руси, из кога су се развили остали народи Источне Европе и Балкана. Срби су потомци Лепенске и Винчанске а Руси потомци сродничке неолитске Трипољске цивилизације. На крају крајева, генетска истраживања, етнолошки и археолошки докази потврђују ове чињенице. Сви остали такозвани словенски народи и нације су мешавина ове две етно-културне скупине. Ви, Дугине, бисте морали бити свесни како и зашто је направљен лажни наратив о Словенима као етничкој скупини која се последња појављује на „историјској позорници народа“. Ради се о једној од најважнијих манифестација западног расизма.

И Срби и Руси треба да се разрачунају са словенством и словенофилством јер су то лажне папско-хабзбуршке конструкције. То су конструкти створени са идејом да аморфне словенске масе буду папска ловина и војска у експанзионистичким ратовима. Реалност нам је доказала да су Срби и Руси, кроз историју, увек били на истој страни, док је већина словенских народа била против њих. Довољан доказ су Први и Други светски рат. Хрвати, Словаци и Чеси су били део хабзбуршке војске која је јуришала на Србију и окупирала је у Првом светском рату. Украјинци су били део нацистичке војске у великој мери а антикултура нацизма живи до данас у Десном сектору, Азову и гомили других организација у овој антинацији. Онај део Украјинаца који није био нацистички, заправо и нема украјински идентитет већ су то украјински Руси или руски Украјинци.

Најочигледнија ситуација је данас када су апсолутно све словенске државе: од Црне Горе, преко Смакедоније, Хрватске, Словеније, Чешке, Словачке, Пољске, Бугарске против Русије. Сви сем Срба. Не заборавимо овде ни учешће Грчке и Румуније којима се често „жмури“ на једно или оба ока јер су они православци. Ево у овом тексту је подсетник, графикон о томе да Грчка, Румунија, Словачка, Словенија и Хрватска оружано помажу рат против Русије.

ПОДАЦИ О ДРАЖВАМА КОЈЕ ОРУЖАНО ПОМАЖУ УКРАЈИНИ У РАТУ ПРОТИВ РУСИЈЕ

Ово је последња прилика да у Русији преовлада сазнање о коме говорите, господине Дугин: Да је Србија жртвовала себе да би зауставила потпуни слом Русије почетком деведесетих година, те да се мора успоставити стратешко партнерство Руса и Срба, једном и заувек. Никада се више не сме дозволити да Русија тргује Србијом гурајући пројекте Велике Бугарске који су Србе отерали из Старе Србије и данашње егејске Македоније.

Међутим, гоподине Дугин не можете да залуђујете више ни себе, ни Русе, а посебно не нас Србе причама о словенству и Словенима. Постоје Руси и Срби. Ако можемо да направимо наше односе на овај начин, тако да Срби држе западни а Руси источни стуб нашег новог света, онда такав свет има шансе да настане и опстане. За такав свет потребна нам је само добра воља и један континентални коридор. Да ли ће то бити Бугарска, Мађарска или Румунија мање је важно. Вера у то да ће католички елементи попут Пољака или Хрвата икада бити део Дугиновог света Евроазије је бесмислена, неодржива и представља већ виђене сценарије пропасти. Колико год звучало невероватно, у тај нови свет, лишен западног расизма, пре би се уклопили Албанци као народ са израженим кодексом племенског обичајног права. Баш онако како су се уклопили Чечени. Народи настали чистом конверзијом, мењањем вере за парче хлеба или бољу позицију на друштвеној лествици не могу творити никакву бољу реалност јер они, по дефиницији, представљају ловину и лаку мету за манипулације.

Александре Дугин, хвала на помињању руског дуга према Србији који подразумева враћање Косова и Метохије. Међутим, Русија Србији дугује много више од тога јер је баш Русија била једна од првих држава која је признала БиХ по лажном, мајоризованом референдуму Муслимана и Хрвата, на коме Срби нису учествовали. Референдум који бојкотује цео један конститутивни народ не може бити валидан, то је аксиом права, а Русија га је признала. Руска дипломатија одиграла је кључну улогу и у отцепљењу Црне Горе чиме је Србија изгубила излаз на море. Шта је Крим за Русију, то је Црна Гора за Србију. Не постоји паралела између Крима и Косова, већ између Крима и Црне Горе у којој живе већински Срби, српски језик је већински језик, а Српска православна црква је већинска верска заједница у којој је крштено око 80% становништва Црне Горе. Српске тапије на ову земљу сежу у најдубља времена јер наша се држава одувек звала Српска земља и поморска.

А данашња Смакедонија је за Србију оно што је Кијевска Рус за Русију. Јер, Срби нису крштени на Косову, већ на територији данашње Смакедоније, Албаније и тек делимично Косова. То је Дугине Стара Србија, то је место наших најстаријих престоница, баш оно што је за вас Кијевска Русија. У Смакедонији су српске свете горе. Исто или више нам је светиња у Смакедонији него на Косову, тамо нам је Душанова престоница, тамо нам лежи десетина масовних гробница палих за ослобођење и уједињење од 1903. до 1918. године. У растакању свих тих територија учествовала је Русија. Русија је у прошлости учинила све да се формира македонска нација а поменута територија истргне из српске државе. И на крају, комунизам који нас до дана данашњег уништава, дошао је у Србију на руско-совјетским тенковима. И то је дуг Руса према Србима, да у склопу декомунизације и денацификације будућег новог света, демонтира класу црвене буржоазије камуфлиране у псеудо-либерале и псеудо-националисте. Да их демонтирате, уместо што их преко НИС-а и других компанија финансирате.

Рушење западног расистичког матрикса мора да крене рушењем свих наших старих заблуда и одвајањем жита од кукоља. Воља Срба као народа је неупитна. Али наша моћ да све ово променимо, без Русије је недовољна. На потезу сте Ви и Русија.

Аутор: Александар Шаргић

Извор: Паметник

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!