Русија и руске земље

Александар Роџерс: Где вам је уџбеник логике?

Замислите следећу слику: Запатисти, подржани од Русије и Кине (на пример, а можете узети било коју другу групу) преузимају власт у Мексику. Руски и кинески војни инструктори почињу да их обучавају, снабдевају руским оружјем и дају им кинески новац. Забрањују енглески језик, убијају грингосе на својој територији, вичу „Тексас је Мексико“ и „Азтлан ће бити мексикански или без људи“.

И још, да би слика била потпуна, Рогозин се обраћа мексичким борцима (само као пример, све сличности са правим Рогозином су случајне) речима: „Следеће године почињемо нашу велику офанзиву“ и изјављује новинарима: „Кад Мексиканци убијају Американце, то је наша најбоља инвестиција“.

О, да, и ако САД покушају да некако реагују на оно што се дешава, онда одмах почиње дрека о „ничим изазваној агресији“ и увођењу санкција америчкој економији – затварању Мекдоналдса широм света и трговању нафтом само за јуане.

У стварности је све строго супротно.

Најпре су Сједињене Државе извеле државни удар у Кијеву, постављајући тамо своје марионете.

Затим су осам година обучавали и наоружавали нацистичке борце по НАТО стандардима, што потврђују Кирби и Столтенберг.

И сенатор Линдзи Грејем, наступајући пред украјинским милитантима 2016, рекао им је „Следећа година ће бити година наше офанзиве“.

И све ово време убијали су Русе у Донбасу.

Али – Русија је „напала ничим изазвана“, немојте ту нешто да помешате!

Проблем западне пропаганде је што међу њеним читаоцима и гледаоцима још увек има доста људи без индуковане шизофреније. Оних који уз „Осам година наоружавамо украјинску војску“ у комбинацији са „Осам година су бомбардовали Донбас“ и покушајима да се истовремено тврди како је „Путин ничим изазван напао на мирну Украјину“, доживљавају когнитивну дисонанцу, а понекад им се трза лево око.

Русија, са својом у парампарчад развијеном економијом окупља светске лидере.

Путин, седећи у бункеру, изолован и слаб, неизлечиво болестан од рака (и умро неколико пута), редовно лети час у Кину час на Блиски исток.

88% руске војске је уништено (према CNN-у), али истовремено – Русија ће у наредне три године заузети целу Европу.

„Реците, дођавола, зашто бисмо ми сносили терет прехрањивања ових пшекурви? Сад су те проститутке на субвенцијама из буџета ЕУ и њихово издржавање је немачка главобоља. Зашто нам је ово потребно?“

Уопште, ту постоје непрекидни међусобно искључиви параметри. И сваки, чак и минимално трезвени лаик то види. И мисли: „Ови ми причају некакве будалаштине“. Што смањује укупан ниво поверења у владе и медије западних земаља.

Али то би било само пола невоље.

Укључује се и позитивна повратна веза:

– најпре медији пишу глупости о страшном стању ствари у Русији;

– онда, на основу тога, западно становништво формира повишена очекивања;

– та очекивања (понекад и непостојећа у стварности, већ приписана на основу сопствених измишљотина) врше притисак на политичаре;

– политичари доносе неразумне одлуке;

– резултат је негативан;

– да бисте зауставили негативан резултат, морате смислити неку још нереалнију пропагандну глупост (циклус се затворио и појачао).

Као резултат свега тога, западна политика се све више претвара у филијалу за будале. Тамо где сваки покушај да им се поклони уџбеник логике или поделе укусна средства за смирење наилазе на повике пацијената: „Хватајте Путиновог агента!“

alexandr-rogers.livejournal.com;

превео Ж. Никчевић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!