Русија и руске земље

Александар Дугин-Говор на 40. годишњице иранске револуције

Драги Ирански пријатељи! Браћо и сестре!

Хтео бих да вам се захвалим што могу да учествујем у тако важном и симболичном догађају у Исламској Републици Иран посвећеном годишњици Велике Иранске Револуције. Искрено, за мене лично је фигура оснивача модерног Ирана Ајатолаха Хомеинија, оца Исламске Револуције, звезда водиља у духовности, политици и геополитици. Његова револуција се тицала, а и сада се тиче, не само Иранаца, не само Шита, не само Муслимана, веће има  униварзалну димензију – тиче се читавог човечанства, свих људи. Иран је један једини пример да је могућ и реалан Повратак Великих Времена, обнављање свете традиције у животу, култури и политици, и то баш у центру безбожног хаотичног света којим доминира перверзна Модерност, отрован век (како га је назвао познати Ирански мислиоц Ахмад Фардид) потпуно лишен правде, слободе и достојанста, због сатанистичке владавине Даџала, јасно инкарнираног у модерној западној хегемонији и пре свега у Великом Сатани – Сједињеним Америчким Државама.

Иранска револуција је очигледан и истовремено чудесан доказ да је могућа не само борба и отпор против Зла, већ да је и могућа и победа. А овај доказ је ваша земља Исламска Република Иран која упркос свим притисцима, санкцијама и наметнутим ограничењима и даље постоји, опире се и напредује у духовним и материјалним световима.

Ајатолах Хомеини се обратио свим људима света позивајући их да се придруже последњој битци коју је повела Иранска Револуција против Западне хегемоније, капитализма, либерализма, секуларизације и дегенерације друштва, како би се вратила правда и ослободили сви потлачени у свету. То је позив повратку самим коренима исламске светости, али није ограничен само на муслимански свет.

У свом писму последњем владару Совјетског Савеза Ајатолах Хомеини је написао да после ослобођења од атеистичког безбожног комунизма Русија не сме да падне у другу замку – у либералну верзију исте декадентне, материјалистичке, хедонистичке и изопачене цивилизације, у замку либерализма.

Излазећи из доминације мањег Сатане Ајатолах Хомеини позива нас Русе да не паднемо под власт већег Сатане, либералног капиталистичког Запада.

Уместо тога, Ајатолах Хомеини је предложио да решење тражимо у древним мудростима и духовним учитељима човечанства, међу којима је Ајатолах Хомеини навео само два имена – великог иранског мистика Соравардија и највећег суфије свих времена Ибн Арабија.

Права алтернатива окончању комунизма у Русији у очима Ајатолаха Хомеинија био је повратак на Духовни исток, до Почетака, од извора западног изгнанства у источну Отаџбину светлости.

Горбачов није обраћао пажњу на то писмо и последице за нашу земљу су биле ужасне. Тачно како нас је велики Ајатолах Хомеини упозоравао, упали смо у замку западног либерализма. Тамо смо скоро умрли, што би се и десило само да се Путин није појавио на историјском хоризонту и спасио у Русији све што је још имало да се спаси.

Ајатолах Хомеини сугерише Русији да следи праву револуцију, конзервативну револуцију, велики Повратак.

Руски духовни Православни старци такође су прорекли Велику Обнову Свете Цркве и древне традиције Русије пошто се заврши период невоља и атеистичке владавине пред Крај Времена.

Дакле, главна идеја о приближавању дана коначне манифестације Махдија, скривеног имама, човека пуноће времена, има свој врло близак еквивалент у руској духовној култури.

У том смислу, порука Иранске Револуције добија нову и врло актуелну димензију за нас Русе. Ми бисмо требали стајати заједно с пробуђеним Иранцима, пробуђеним Шиитима, пробуђеним Муслиманима и свима пробуђеним из других конфесија и религија да бисмо учествовали на истој страни у заједничкој борби против Даџала, Лажова кога ми називамо Антихристом, и који је идентификован у стварном свету у глобализму, западној хегемонији, глобалном капитализму и смртоносној политици Сједињених Америчких Држава са свим својим пионима, марионетама и заступницима.

Иранска Револуција покреће побуну против модерног Света у корист вечне истине и надолазећег доба Обнове, Васкрсења и успостављања глобалне Правде. То је наша заједничка борба – имамо заједничког непријатеља и требало би да се осећамо као браћа по духу и оружју.

Сада видимо како бес западних глобалиста расте на Блиском Истоку и другде. То је зато што виде да почињу да губе.

Они губе свуда у муслиманским световима, а САД и НАТО су тамо универзално мржени.

У Русији побијамо либерализам и враћамо се нашим руским вредностима – у друштву, политици, спољним односима.

Кина сада доживљава све аспекте трговинског рата и дипломатског притиска и почиње да узвраћа.

Африка има довољно колонијализма и неоколонијализма скривеног под покровитељством глобализације, и то је само ново име за подношење, експлоатацију и покоравање.

Исто је и са Латинском Америком која покушава да скине јарам САД-а.

Заједнички напори Русије и Ирана, уз значајно учешће Турске која напушта све више Западни камп у Сирији, показује како јака може бити коалиција која оспорава Западну доминицају и колико она може бити победничка.

Сиријци, Руси, Иранци, Шиити из Либана, Ирак и друге земље, али и Турци, заједно смо спасили Сирију од потпуног уништења које је планирао Запад, које је планирао Даџал. И платили смо велику цену, изгубили смо најбоље људе.

Крваво и потпуно неправедно убиство великог генерала Сулејманија, правог хероја Крајње битке, био је знак овог беса Даџала против силе Синова светлости. Погинути у Светом рату Краја Времена није трагедија, већ велика милост и привилегија. Али то је знак да се Даџал уплашио, да се боји и да је полудео.

Крв једног јунака пробуди стотине нових јунака који стану на његово место.То је Божји закон, а не закон материје. Дакле, сматрамо да се генерал Сулејмани излио у многе друге људе сопственим јунаштвом и они поштује његова дела и сећање на њега.

Читав свет је приметио црвену заставу која се подигла изнад џамије Камкаран – јединственог споменика подигнутог не за славу прошлости, већ за славу будућности – за долазећег имама, имама Махдија. То је позив на глобално буђење, не за освету, већ на потпуну мобилизацију снага светлости. То је наша застава, застава последње Револуције, застава Отпора, застава Васкрсења.

Дакле, сада је тренутак за оживљавање универзалне димензије Иранске Револуције, за оживљавање велике поруке Ајатолаха Хомеинија. Зухур је близу и према многим хадисима све силе правих Хришћана и правих Муслимана биће окупљене под заставама Исуса и Махдија. И све то ће се десити у древној земљи Сирије и шире на Блиском Истоку.

Дакле, морамо дати нови живот Иранској Револуцији која је још у свом почетку. Сада долази време друге фазе. Пред нама су нове битке – за ослобађање Ирака, Арапског полуострва, Магреба и Свете земље.

Наш непријатељ прилично добро разуме есхатолошки аспект стварних догађаја. И они су дирнути очекивањем Краја Времена, али у својој лажној ционистичкој или протестантској оптици. Ствари постају потпуно јасне. Ми и они.

Ко смо ми? Ми смо синови Светлости, војска Исуса и Махдија, следбеници духовне традиције, светог Истока и Иранске Револуције, настављачи Ајатолаха Хомеинија, генерала Сулејманија и Хришћанских Светаца и Мученика који су дали свој живот за славу и вечност Бога , у смртној борби против лажног владара овога света, против диктатуре отровног меса и безакоња.

Бог вас благословио! Искрене честитке за велико славље наше заједничке револуције!

Извор: https://www.geopolitica.ru/en/article/speech-40-anniversary-iranian-revolution-2020-karajalborz

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!