Природа и здравље

Академик Виталиј Зверјев oбјавио о огромном броју тешких компликација после ковид-вакцинације

Фото: М.Спасојевић

После ковид-вакцинације бележи се огроман број тешких компликација, на шта се мора обраћати пажња, а вакцине такође немају ту високу ефикасност о којој објављују произвођачи – о томе је на II Међународној научно-практичкој конференцији о сузбијању нове инфекције корона вируса и других заразних болести, говорио академик Руске академије наука, Виталиј Зверјев, научни руководилац Института за вакцине и серуме који носи име И. И. Мечникова.

Академик Виталиј Зверјев

Као светски познат научник, он заузима уравнотежен став о ковиду и вакцинацији, али се не плаши да прича о проблемима и незгодним чињеницама. Тако се догодило и овог пута, што је приметно узнемирило модераторку пленарне седнице – шефицу Роспотребнадзора Ану Попову.

Дакле, Зверjев је саопштио податке СЗО о статистици тешких компликација: „За 50 година коришћења вакцине против заушки – 770 случајева, код малих богиња – 2 хиљаде, највише – код вакцина против грипа – 240 хиљада. А за годину дана коришћења вакцина против корона вируса – скоро 2 милиона и 250 хиљада. То је оно што је регистровано. Како ја разумем, наши ту нису укључени. То јест, морамо бити свесни да ситуација није тако једноставна“ – рекао је научник.

Осим тога, све земље објављују податке о паду ефикасности вакцина, и нико не зна шта ће се још десити са сојем „oмикрон“ – додао је он.

Такође, академик Зверјев је приказао неколико графикона на којима је показао тесну корелацију између раста вакцинације и раста обелевања и смртности од ковида.

Динамика смртности од COVID-19 (на 100 хиљ. стан.) и обухват вакцинама одраслог становништва Руске Федерације (%)
Смртност од COVID-19 на 100 хиљада становника – зелена линија
% вакцинисаног одраслог становништва Руске Федерације (%) – жута линија

Забележени су и случајеви неколико земаља где је нагли пораст обољевања и смртности од ковида почео управо после почетка вакцинације – а то су Монголија, Камбоџа, Сејшели, Сингапур.

Обољевање од Covid-19 на етапама вакцинације
Случајеви Covid-19 и вакцинација у Монголији, број људи на дан.
плава линија – број случајева, црвена линија – број вакцинисаних

„Чини ми се да је већ очигледно да вакцинисани остају преносиоци болести, али они верују да могу да се понашају на потпуно другачији начин, не поштујући никаква правила. Чини се да вакцине не делују ни 98%, ни 97%, ни 96%“ – рекао је вирусолог.

Поред тога, изнео је своје мишљење: постојеће вакцине стимулишу само производњу антитела, а не формирају ћелијски имунитет и ћелијску меморију.

„Постајемо таоци ревакцинације. И произвођачи вакцина инсистирају да се на сваких шест месеци треба вакцинисати… Потребне су вакцине које ће изазвати потпуни имуни одговор“ – нагласио је вирусолог.

Он је напоменуо да они који су преболели ковида веома ретко поновно обољевају, а „они који су преболели су наш златни фонд“. Они највероватније уопште не преносе вирус, јер имају имунитет слузокоже (мукозальный иммунитет) који уништава вирус, и они га не издишу.

Зверјев је поменуо сумњу о потреби вакцинације деце, рекавши да о томе треба разматрати, али га је Попова прекинула, подсећајући на прописе. Било је приметно да је она била незадовољна „непријатним” извештајем академика и да се трудила да на пленарној седници не дозволи критику вакцинације против ковида, већ да је пренесе на заседања по секцијама.

Зверјев се раније категорички иступао против ковид-вакцинације деце препаратима који нису у потпуности проучени, и који користе технологије које раније на људима нису биле масовно коришћене.

Аутор: Јевгениј Чернишев

Превела и приредила текст редакција СРБског ФБРепортера

Извор: СФР

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!