Mišljenja

Srbi, i Srpska, ne treba da imaju iluzije – Rat je blizu

Foto: alo.rs

Povodom sve napetijeg stanja u BiH, čiji je uzrok pritisak Zapada na Srbe i podsticanje muslimana na otvorene pretnje Srbima, podsećamo na upozorenje iz 2014. godine a koje je sada dobilo na aktuelnosti.

Uredništvo Borba za istinu

Rat je blizu

Srbi, i Srpska, ne treba da imaju iluzije. Kao 91. I prije i poslije. Imali su iluzije o Bratstvu i Jedinstvu, o JNA, o dobrim komšijama, o mješovitim brakovima, o Srbiji, o Miloševiću. Rat je blizu. Ako je ikada i prestajao.

Bošnjaci su glavni destruktivni problem u BiH. Muslimani. Ljudi bez ikakvog političkog okvira, bez političke perspektive, bez cilja. Samo sa sjećanjem na otomansku imperiju koja ih je proizvela zarad svoje funkcionalnosti. Njihova perspektiva nije bila ni Deklaracija Alije Izetbegovića, ni Nezavisnost BiH i krnji referendum, ni Rat, ni Dejton. Ni Mir. Njihova perspektiva nije ni njihovo političko artikulativno drkadžijstvo koje se bavi svim, od Države, do torbe, samo ne onim što je muslimanska nacija, kolektivitet i političko-teritorijalni okvir za to. Rat je blizu. Šute .….e. Što je pouzdan znak. Traže se vanredni izbori kao da je u hiljadugodišnjoj istoriji Bosne presudno pet mjeseci. Vanredne izbore, što se mene tiče, održite u Federaciji. Održavajte ih svakog mjeseca. Rat je blizu jer i Incko priziva strane trupe. Austrijske. A zna se na čijoj će strani one da budu. Dovedi i Ferdinanda. Mamicu Mu J…m. Sve što se u posljednjih skoro hiljadu godina događa na prostoru koji je sada prazan a međunarodno priznat, na prostoru BiH, Zamka je za Srbe. Toga mnogi nisu svjesni. Mnogi se uljuljkaju, ušuškaju, uspavaju. Žive u demokratiji gole guzice. Na internetu, u bijelom svijetu. A zvijeri vrebaju. Ni oči im ne svijetle u mraku. Bitno je šta je rekao Vučić. Mada je trebao doći ovdje. U Banjaluku. Bitno je šta je rekao Milanović. Da li su nastupali deklarativno i pozorišno nacionalno. Da li su prihvatili ulogu porukonoša. Da li su izjavili podršku. Ali. Najbitnije je šta će da uradi Republika Srpska. Sva istorija nas uči da je ovdje Srpski Narod uvijek bio sam. I kad je došao onaj sultan koji je pišao kod Sanskog Mosta. I kad je došao Pavelić. I kad su u Drakuliću Ustaše i katolički pop bez metka pobili 2.300 Srba, i kad je došao Avnoj. I kad je došlo otcjepljenje AlBosne. I kad je došao Ešdaun. Niko nije primijetio da je pomogao Beograd, Brisel, Moskva i .…c Moj. Opstanak srpskog naroda na ovom području, uobličen u Republiku Srpsku, izraz je velike i dugostoljetne patnje, da bi se sada olako prepustilo događajima i njihovim posljedicama, očekivanjima i istorijskoj lutriji koja je uvijek po pricipu Ko Nabije Taj Dobije.

Bosnu i Hercegovinu, i sve što se događa u njoj, SRbi uvijek trebaju da gledaju kao Zamku. Kao gvožđa za životinu, čime ih i smatraju i kako se prema njima ponašaju.

Autor: Rajko Vasić

Izvor: BN

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!