Природа и здравље

Др Нада Јуринчић саставила је листу адитива који су штетни по здравље

Докторка Нада Јуринчић саставила је листу адитива који се налазе у храни коју купујемо и сврстала их од најмање опасних до оних који изазивају тешка и малигна обољења.

„Држите ову листу адитива у својој кући како бисте могли да проверите шта купујете. Дајте је породици и пријатељима:

Адитиви

(транскрипт извештаја Клинике за дечју онкологију)

Безопасни додаци

E100, 101, 104, 105, 111, 121, 130, 132, 140, 151, 152, 160, 161, 162, 170, 174, 175, 180, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260, 261, 263, 270, 280,281, 282, 290, 300, 301, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406,408, 410, 411, 413, 414, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475, 480

Сумњиве ствари

E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477

Опасни додаци

E102,110,120,124

Штетни по здравље

а) цревни поремећај

E220,221,224,232

б) дигестивни поремећаји

E338,339,340,341,450,461,463,465,466, у пакованим сладоледима E407

ц) кожна обољења

E230,231,232,233

д) уништава витамин Б12

E200

е) подиже холестерол

E320,321

ф) стимулише нерве

E311,312

г) запаљење усне дупље

Е330 је најопаснији адитив (изазива рак). Примери укључују швепс од лимуна, сенф, нека газирана пића, месо ракова, неке сиреве и конзервиране печурке.

Адитиви који изазивају рак

E131,142,210,211,213,214,215,216,217,239

ОПРЕЗ: Е123 је веома токсичан и забрањен у САД

Обратите посебну пажњу на следеће производе:

Е123 и Е110 у гуменим бомбонама, чоколадним бомбонама, посебно брендова TREETS, SMARTTES, HARIBO – гумене бомбоне, пудинг са шлагом у пластичним посудама, смрзнута риба марке ИГЛО, крем за кување Creme-Fraiche, топљени сиреви за мазање, пудинг од ваниле.Е102 и Е110 у готовим сосовима свих врста.

Адитиви који изазивају рак:

Е-123 је веома токсичан и забрањен у САД, а заједно са Е-110 налази се у Харибо гуми, Treets i Smarties чоколадним бомбонама, пудингу са шлагом у пластичним посудама, смрзнутој риби марке Игло, креми за кување Creme-Fraiche, прерађеној сиреви за намаз, пудинг од ваниле.

Е 131, 142

Е- 210, 211 (Звезда кечап, ЗвездаЗвезда лагани мајонез), 213, 214, 215, 216, 217, 239

Е-330 је најопаснији адитив, садржи сенф, нека безалкохолна пића, месо ракова, неки сиреви и конзервиране печурке, Марго са маслиновим уљем, Марго Нова, Марго са јогуртом, Швепс горки лимун, Звијезда деликатес сосеви.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: https://nasiljudi-gentenostra.hr/vijest/dr-nada-jurincic-hrana-koju-kupujemo-puna-je-otrovnih-i-karciongenih-aditiva/4726

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!