Свет

2024. је година када почиње креирање ГЛОБАЛНЕ ВЛАДЕ

Потпуна контрола сваког аспекта живота за сваку особу на планети, то је циљ.

То је било очигледно свима који су обраћали пажњу годинама, ако не и деценијама, а сваки мали део преостале сумње је отклоњен када је Ковид уведен и чланови естаблишмента су то почели отворено да говоре.

Ковид је означио убрзање глобалистичке агенде, луди јуриш до циља који је, чини се, изгубио замах до победе, али трка још увек траје. Циљ се није променио, чак и ако су године од тада можда виделе да се дневни ред лагано повукао назад у сенку.

Знамо шта желе концептуално, али шта то практично значи?

Како заправо изгледа потенцијална „глобална влада“?

Прво, хајде да причамо о ономе што НЕЋЕМО видети.

1 – Неће да се изјашњавају. Не, готово сигурно никада неће постојати званична „светска влада“, барем не још дуго. То је лекција коју су научили од Ковида – давање имена и лица глобализму само подстиче колективни отпор према њему.

2 – Неће укинути државност. Можете бити сигурни да се Клаус Шваб (или било ко други) никада неће појавити симултано на свим телевизијама у свету објављујући да смо сада сви грађани Зе вурлд-а и да националне државе више не постоје.

Делом зато што ће то вероватно усмерити отпор (види тачку 1), али углавном зато што су трибализам и национализам превише корисни за све потенцијалне манипулаторе јавним мњењем. И, наравно, наставак постојања националних држава ни на који начин не искључује постојање наднационалног система контроле, као што постојање Роуд Ајленда, Флориде или Тексаса не искључује постојање савезне владе.

3 – Никада неће бити отворене декларације о промени система. Неће нам бити речено да смо уједињени под новим моделом, уместо тога илузија регионалности и површне варијације ће закамуфлирати недостатак правог избора широм политичког пејзажа. Танка полисистемска кожа чврсто затегнута преко моносистемског скелета.

Капитализам, комунизам, социјализам, демократија, тиранија, монархија… ове речи ће се стално разводњавати у значењу, чак и више него што су до сада, али никада неће бити напуштене.

Оно што ће нам глобализам донети – предлажем – је скуп националних држава углавном само по имену, које делују површно различитим системима власти који су сви изграђени на истим темељним претпоставкама и сви одговарају неизабраним и непроглашеним вишим ауторитетима.

… и ако то звучи познато, то је зато што је то у суштини оно што већ имамо.

Једини главни аспекти који недостају су механизми помоћу којих се овај груби модел може трансформисати у текућу мрежу, у којој су сви углови еродирани, а све истинске суверене моћи постају потпуно занемарене.

Ту долазе три главна стуба глобалне владавине:

Дигитални новац
Дигитални ИД
„Климатска акција”
Хајде да погледамо сваки редом.

1. ДИГИТАЛНИ НОВАЦ

Преко 90% нација света тренутно је у процесу увођења нове дигиталне валуте коју издаје њихова централна банка. ОффГ – и други – већ годинама покривају иницијативу за дигиталне валуте Централне банке (ЦБДЦ), до тачке у којој не морамо да понављамо старе теме разговора.

Једноставно речено, потпуно дигитални новац омогућава потпуни надзор сваке трансакције. Ако је валута програмабилна, то би такође омогућило контролу сваке трансакције.

Јасно је да су ЦБДЦ-и потенцијално дистопијска ноћна мора која ће нарушити права свакога ко је приморан да их користи… али како су они градивни блок глобалне владе?

Одговор на то је „интероперабилност“.

Док ће светски национални ЦБДЦ-ови појмовно бити одвојени једни од других, већина је кодирана да препознају и комуницирају једни с другима. Скоро сви се развијају у складу са смерницама Банке међународних поравнања и других глобалистичких финансијских институција, а све их програмира иста шачица технолошких гиганата.

Извештај за Светски економски форум из јуна 2023. указује на важност „Глобалних принципа интероперабилности дигиталне валуте Централне банке“ и закључује:

За централне банке је од кључног значаја да дају приоритет разматрањима интероперабилности у раној фази процеса дизајна придржавајући се скупа водећих принципа. Да би се олакшала глобална координација и осигурала хармонична имплементација ЦБДЦ-а, развој свеобухватног скупа принципа и стандарда постаје императив. Ослањајући се на претходна истраживања и заједничке напоре, овај скуп принципа може послужити као чврста основа, водећи централне банке да проактивно размотре интероперабилност од самог почетка својих ЦБДЦ иницијатива. Усвајањем ових принципа, централне банке могу радити на стварању кохезивног и међусобно повезаног ЦБДЦ екосистема.

Коментаришући извештај, веб-сајт Светског економског форума је приметио:

Да би се осигурала успешна имплементација и промовисала интероперабилност, глобална координација постаје најважнија […] придржавајући се принципа интероперабилности, ЦБДЦ могу хармонично напредовати, што доводи до ефикасних и међусобно повезаних дигиталних система плаћања.

Није потребан геније за декодирање „глобалне координације“, „кохезивног екосистема“, „хармоничног напретка“ и „међусобно повезаних система плаћања“.

Не постоји практична разлика између 195 „интероперабилних“ и међусобно повезаних дигиталних валута и једне јединствене глобалне валуте.

У ствари, „интероперабилност“ је кључна реч за све глобалистичке структуре моћи које напредују. Што нас уредно води на…

2. ДИГИТАЛНИ ИДЕНТИТЕТ

Глобални притисак на обавезе дигиталног идентитета је чак старији од агенде дигиталне валуте, која датира са почетка века и „националних личних карата“ Тонија Блера.

Деценијама је то било „решење” за сваки „проблем”.

Тероризам? Дигитални идентитет ће вас заштитити.

Илегална имиграција? Дигитални идентитет ће обезбедити границу.

Пандемија? Дигитални идентитет ће пратити ко је вакцинисан, а ко не.

АИ? Дигитални идентитет ће доказати ко је човек.

Сиромаштво? Дигитални идентитет ће „промовисати финансијску инклузију“

Јасно је да, баш као и код ЦБДЦ-а, далекосежна услуга дигиталног идентитета представља претњу људским правима. И, баш као и код ЦБДЦ-а, ако повежете националне платформе дигиталног идентитета, можете изградити глобални систем.

Опет, све је о „интероперабилности“. Они користе потпуно исти језик.

Програм Светске банке Идентитy4Девелопмент тврди:

Интероперабилност је кључна за развој ефикасних, одрживих и корисних екосистема идентитета.

Нордијски и балтички министри за дигитализацију јавно су позвали на „прекограничне“ оперативне дигиталне личне карте.

Невладине организације попут Опен Идентитy Еxцханге (ОИX) објављују извештаје о „потреби за стандардима података како би се омогућила интероперабилност дигиталних ИД-ова како у федерацијама унутар ИД екосистема, тако и у оквиру ИД екосистема.“

Списак националних влада које уводе дигиталне личне карте, „партнери“ су са корпоративним гигантима да то ураде и/или промовишу „прекограничну интероперабилност“.

У октобру 2023. Програм Уједињених нација за развој објавио је своје „смернице“ за дизајн и употребу дигиталних идентитета.

Не постоји практична разлика између 195 умрежених платформи дигиталног идентитета и једног јединственог глобалног програма идентитета.

У реду, они имају глобалне програме валуте и идентитета. Сада могу да контролишу и прате свачије кретање, финансијске трансакције, здравље и још много тога. То је механизам надзора и контроле, а све се обрађује у дистрибуираном моделу дизајнираном да замагљује само постојање глобалне владе.

Али шта је са политиком?

Како ова глобална влада преноси политику и законе, а да не одаје своје постојање?

Климатске промене, ето како.

3. „КЛИМАТСКА АКЦИЈА

Климатске промене су годинама биле на челу глобалистичке агенде. То је тројански коњ антихуманог технократе.

Још 2010, истакнути „стручњаци“ за климатске промене су сугерисали да „људи нису довољно еволуирали“ да би се борили против климатских промена и да ће „можда бити неопходно да се демократија стави на чекање на неко време“.

Недавно, 2019. године, Блоомберг је објављивао чланке са насловима попут „Климатске промене ће убити национални суверенитет какав знамо“, а академици нам говоре:

Државе ће остати неспособне да решавају глобалне кризе попут климатских промена све док се не ослободе свог суверенитета.

Годинама се климатске промене продају као разлог зашто бисмо могли бити „приморани“ да напустимо демократију или суверенитет.

Поред тога, постоји дуга пропагандна прича посвећена промени „климатских промена“ из еколошког питања у питање свега.

У овом тренутку све националне владе се слажу да су „климатске промене“ хитан проблем који захтева глобалну сарадњу да би се решио. Они су домаћини масовних самита на којима потписују међународне споразуме, обавезујући националне државе на одређене политике, за добробит планете.

Након што су успоставили тај модел, они сада проширују делокруг „климатских промена“. Проблем „климатских промена“ у одговор на свако питање:

Очигледно, „климатске промене“ су увек имале утицај на енергију и транспорт.

Након Цовида, „климатске промене“ су већ преименоване у „здравствену кризу“.

Сада нам је речено да „климатске промене“ стварају кризу хране.

Речено нам је да међународна трговина мора бити климатски свесна.

Светска банка нам говори да ће реформа образовања помоћи у борби против климатских промена.

ММФ нам је рекао да свака земља на свету треба да опорезује угљеник и, у недавној унакрсној епизоди, да ЦБДЦ могу бити добри за животну средину.

Видите како то функционише?

Пољопривреда и храна, јавно здравље, енергија и транспорт, трговина, фискална и пореска политика, чак и образовање. Скоро свака област власти сада је потенцијално покривена кишобраном „климатских промена“.

Више им није потребна јединствена светска влада, само им је потребан један панел „непристрасних међународних стручњака за климатске промене“ који раде на спасавању планете.

Кроз сочиво „климатских промена“, ови стручњаци би били овлашћени да диктирају – извините, препоручују – владину политику у скоро свакој области живота свакој нацији на планети.

Видите ли већ?

Ово је глобална влада у савременом свету, не централизована већ дистрибуирана. Рачунарство у облаку. Наднационални корпоративни технократски ум. Без званичног постојања или овлашћења, а самим тим и без одговорности, и проводе све своје политичке одлуке кроз један филтер – климатске промене.

Неће постојати јединствена глобална валута, постојаће десетине и десетине „интероперабилних” дигиталних валута које стварају „хармоничан екосистем плаћања”.

Неће постојати ниједна глобална услуга дигиталног идентитета, постојаће низ „међусобно повезаних мрежа идентитета“ које ће се бавити „слободним протоком података за унапређење безбедности“.

Неће постојати глобална влада, постојаће међународни панели „непристрасних експерата“, које именују УН, а који дају „политичке препоруке“.

Већина или све земље света ће следити већину или све препоруке, али сваком ко ове панеле назове глобалним владама биће прослеђене провере чињеница од Снопеса или Политифакта, наглашавајући да „стручни панели УН НЕ чине глобалну владу јер немају законодавну власт“.

Ово је, предлажем, начин на који ће се глобална влада обликовати 2024. године и касније.

Компартментално, потпуно порицање… али веома, веома стварно.

Извор: Србин.инфо – ZeroHedge

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину!