Природа и здравље

10 најгорих здравствених превара које су прогуране као “наука“ током последњих 100 година

Вашингтон – Када се неки тренд муњевито прошири, милиони људи се “укрцавају на тај воз“ без тражења другог мишљења. Много пре интернета, па чак и пре телевизије, научници су напорно радили на проналажењу начина да полако контаминирају Американце храном на бази хемикалија и хемијским лековима,заједно са стручњацима за маркетинг да заварају јавност са интересантним етикетама и слоганима којима се могу прекрити сви штампани медији.

Све што звучи као добро истражено и емитује се кроз хиљаде рекламних медија, на крају западне за око, и без обзира на то колико то била лаж, након довољно маркетинга и рекламирања, масе то купују. То се зове когнитивна дисонанца – нешто што иритира ваш мозак довољно да вас заинтересује, а затим ви мало истражујете, видите да “сви остали“ то раде, и ви ускачете на тај воз. Од науке лоше хране до науке лоших лекова, све се своди на лоше изборе и лоше здравље, пише Мајк Адамс

Чувајте се 10 најгорих здравствених превара које су прогуране као “научне“ током последњих 100 година

Лаж 1. Ако је здравствена студија “научно прегледана,“ онда је она заснована на доказима, поуздана и истинита. Да ли знате да је чак 90% објављених медицинских информација на које се доктори ослањају тотално погрешно? Истина је. Многе научне “студије“ и истраживања имају унапред одређене исходе и резултате који су прописани од стране компанија и корпорација које ће профитирати од тог производа, а затим се, након тога, “спроводе“ тестови од стране научника који изврћу, искривљују или чак одбацију налазе који се не уклапају у прописани закључак. Затим се ти налази објављују у часописима. То се дешава током целог једног века.

Лаж 2. Ако су ФДА или ЦДЦ одобрили адитив за храну, лек на рецепт или имунизацију, онда су их научници темељно тестирали због “сигурности и ефикасности“ и требало би да можете да их конзумирате без икаквих питања. ЦДЦ и ФДА су предузећа која фукционишу за профит на рачун здравља људи. Никада се не ослањајте на било шта што су одобриле ове “регулаторне“ агенције које се баве негом хроничних болеси, и у томе су од самог почетка. Питајте свог доктора натуропатије за савет о храни и лековима које је “одобрила“ ФДА или ЦДЦ.

Лаж 3. Цигарете су добре за варење и препоручује их више од 20.000 лекара у Америци. Да, урадили су то. Доктори су рекламирали своје омиљене брендове и лагали народ деценијама након што је наука доказала да пушење цигарета узрокује рак плућа.

Лаж 4. Полио вакцина је чудесан проналазак који је искоренио пандемију дечије парализе која се била проширила по свету. Неславни др Салк није измислио вакцину која спречава дечију парализу, већ је помешао неколико сојева дечије парализе и помогао ширењу болести широм света.

Ова обмана је деловала јер су статистички подаци били искривљени како би показали да је било који случај дечије парализе који није оштетио жртву био означен као менингитис, и тако “доказујући“ да је вакцина готово избрисала дечију парализу широм света! Тако су испрани мозгови милијарди људи и уверени су у то да су данашње вакцине “безбедне и ефикасне.“

Лаж 5. Вештачки заслађивачи не садрже каорије, што значи да вам помажу у мршављењу. Лажни шећери су неколико стотина пута слађи од сахарозе, што заварава ваше тело да их ингестира и чини да још више жудите за шећером.

Лаж 6. Сваки “висок“ холестерол је лош холестерол, па морате да питате свог лекара о лековима за његово снижавање. Погрешно! Чак напротив, како се наводи у изузетно информативном чланку објављеном у Метаболиц Хеалинг: “Напори да се смањи телесна производња холестерола и његових околних липопротеина, било путем медицинске интервенције или преко интервенције у исхрани, могу имати врло озбиљне последице по здравље.“

Лаж 7. Сва засићена маст је нездрава и узрокује кардиоваскуларне болести. Завера против засићених масти је потпуно разоткривена.

Лаж 8. Млеко – чини добро организму. Већина обрађених (хомогенизованих/пастеризованих) млечних производа узрокује запаљење и производњу вишка слузи. Потражите додатне информације.

Лаж 9. ГМО (генетски модификовани организми) су отпорни на сушу, безбедни су за људску употребу, повећавају приносе за пољопоривреднике и потпуно су одрживи. ГМО значи да су токсични пестициди унети у гене усева, и многи фармери који саде ГМО морају да користе много више пестицида како би контролисали бубе и коров.

Лаж 10. Хемотерапија је ваша најбоља шанса и може бити ваша једина шанса за преживљавање рака. Хемотерапија даје мизерну просечну стопу успеха од 2,3%. Хемотерапија уништава ваш имунолошки систем и није једина ствар која вам помаже да преживите рак.

Питајте свог доктора натуропатије да ли су здравствене преваре добре за вас

Закључак: Када чујете здравствен слоган на телевизији, видите га одштампаног у новинама, или неки политичар наставља да оптерећује изнова и изнова, можете бити 99,9% сигурни да је то здравствена превара дизајнирана и пропагирана да вам украде новац и мир. Нежељени ефекти здравствених превара укључују рак, Алцхајмера и губитак вештина критичког размишљања.

Извор: http://svetinjebraniceva.rs