Србија и србске земље

10 ДАНА РАТА КОД СУБОТИЦЕ: Трештали су пушкомитраљези, нисмо више безбедни у рођеној земљи!

Трештали су пушкомитраљези, нисмо више безбедни у рођеној земљи!

Наша ситуација је много гора него у Нигеру. Када би се код нас десио такав преврат, поставља се питање ко би то објавио и да ли би им се могло веровати. Уколико би до тога дошло, провели бисмо неколико месеци у утврђивању да ли Александар Вучић и даље влада или је скинут, ко је ту остао и на који начин би се уклањали трагови те и такве власти, изјавио је новинар Срђан Шкоро, председник покрета „Побуна“, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор.

Он је рекао да је Вучић био на коленима након првих неколико протеста „Србија против насиља“.

– Када имате тих 150.000 људи на улици, онда се ти људи не воде по аутопутевима.

Та шанса је пропуштена. Опозиоција је кукала раније како нема средства, сад добија средства од државе, кукала је како нема критичну масу, сада је имала критичну масу и није је искористила.

И јако тешко ће се таква прилика поново указати – закључио је Шкоро.

Како је рекао, Вучић је био престрављен и у ситуацији да буде згажен, међутим погрешни потези опозиције су га оживели.

Шкоро је говорећи о наоружавању миграната рекао да смо имали десетак дана правог рата у околини Суботице.

– Кад данима трешти аутоматско оружје, пушкомитраљеска ватра, то је озбиљан рат на нашој територији. А немате ни полицијску ни војну интервенцију на гушењу свега тога и то је запрепашћујуће.

И то је прећутано. Људи који живе у тим подручјима су иузузетно заплашени, застрашени и не смеју јавно да говоре о томе на који начин су све шиканирани – истакао је он, додавши да „више нисмо безбедни у рођеној земљи“.

Такође, рекао је да Мађари уз помоћ своје државе увелико купују и откупљују земљу у Војводини.

– Једнога дана ћемо се запрепаститти када будемо чули колико Мађарска има земље у Војводини, односно у Србији – указао је он.

Говорећи о медијској сцени у Србији, закључио је да су „медији поравнати са земљом и тешко да ће се скоро опоравити“.
– Вучић сада само завршава оно што је тада започео када је био министар информисања.

Урадио је све оно што није успео да уради током 1999. године, и да практично заврши свој крвави пир према медијима и медијским кућама.

Обрачунао се са новинарском професијом и медијима на најгори могући начин. Медији су умрли, медији не постоје, медији су поражени, и ово нешто мало што се копрца, нема неког великог значаја – нагласио је Шкоро.

Било је речи и о „украденој“ личној карти Андреја Вучића, о Јовањици, о санкцијама пријатељским земљама, о градњи и „уградњи“, о томе зашто се масовно бежи из Србије, а о свему томе погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

Аутор: Срђан Шкоро

Извор: Васељенска

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!