Priroda i zdravlje

ŠOKANTNA TVRDNJA RUSKOG PSIHOLOGA: Pocepane farmerke i čarape, neuredna kosa, simtomi su ove teške bolesti…

  • Novi trendovi koji ohrabruju mlade da se seksualno oslobode i isprobaju sve, vodi do teških psihičkih poremećaja i degradacije čitavog društva, tvrdi psiholog Irina Medvedev

“Živimo u društvu u kojem se grubi psihijatrijski simptomi promovišu kao poželjni”, rekla je Irina Medvedev, direktorka Javnog zdravlja za demografsku sigurnost u Rusiji.

Psihijatrijski porazi vode kršenju morala, a moralne distorzije nužno povlače sa sobom mentalne deformacije.

Prema Irini, postoje veštačka mentalna infekcija naroda, posebno mlađe generacije, pa čak i dece. Ponekad se to naziva: “seksualno prosvetljenje”, ponekad se predlaže nešto drugo, dok se ne otruje mozak i dok se moral sasvim ne uništi.

“Obratite pažnju, nepristojno se promoviše stalno – prljava i masna kosa, pocepane čarape, pocepane farmerke, preveliki kaputi ili jakne, košulje pogrešno zakopčane…

Psihijatrijske bolnice znaju da u istoriji bolesti postoji stavka: urednost pacijenta. Ako je pacijent neuredan, to je pokazatelj vrlo teškog psihijatrijskog poremećaja!

Kada osoba nepresatano nosi pocepane čarape ili ne pere kosu, to je psihijatrijski simptom koji danas, na žalost, postoji kao znak mode.”

Drugi kvalitet čoveka je preterani racionalizam koji se danas nameće kao pragmatizam. To je takođe znak šizofrenije.

Prosečna osoba misli da je šizofrenik iracionalan. To nije istina. Šizofrenija je preterano racionalna, ali istovremeno i neosetljiva. To je “manje emocija, više pragmatizma”, a ideolozi nove mode danas podstiču mlade upravo na to, što je veoma težak simptom.

A šta psihologija misli o uništavanju intimne sramote?

Prema Irini Medvedev: “Ovo nije samo nametanje raznih vrsta perverzija, poput voajerizma (gledanje rijaliti TV emisija), već i popularizacija seksopatoloških odstupanja. A seksopatologija je deo psihopatologije.”

Ali najvažnije u uništavanju intimne sramote je to što kada mladićima govore o sigurnom seksu, ohrabruju ih da zadovolje svoje seksualne interese, umanjujući vrednost porodično bračnih veza, koje su suština u izgradnji normalne psihe. U odsustvu intimne sramote, dolazi do različitih i bolnih poremećaja psihe. Ovo posebno vodi do mentalne degradacije čitavog društva, piše Econet. ru.


IZVOR: VEBTRIBUNE