Русија и руске земље

Револуција и рат који су изменили свет: Сто година правих лажи

Обични људи верују да ратове изазивају непријатељи из комшилука, да револуције покрећу револуцинари тј. визионари. Верују и у чињеницу да мир склапају паметни људи, који знају да су ратови зло, те да их треба прекинути. А заправо држати народ у незнању је највеће зло. Тако раде са нама и са свим слободољубивим народима већ вековима.

Чињеница јесте да су писана штива, а касније и медији постали моћно оружје у борби против обичног слободног човека. Данас или бар последињих пар деценија шта смо ми и наша деца научени кроз основно и средње школовање из историје… Заправо ништа. Све оно што нам је требало бити речено, прећутано је.


Србија 1915. године
 

А могли су нам рећи и то да је Руска Империја, баш као и Краљевина Србија, с’ почекта 20. столећа имала велики економски и привредни успон. Србија је 1904. године потписала економски споразум са Сједињеним Америчким Државама, где су наши трговци могли извозити своје производе у Нови свет. Тиме је прекинут монопол који је Бечки двор успоставио над српском привредом. За само пет година Србија је добила велике приходе и највећу економску стопу раста у Европи.

Слично је и са Царском Русијом. Они су имали огромна природна богатства (руде, гас, шуме, злато, сребро, воде, угаљ…) не само у Сибиру, већ и у европском делу. Све је то била жеља немачких банкара чије је седиште било у Франкфурту, да они то присвоје себи тј. отму. Заправо крајем 18. и током 19. века у Европи се одвијала индустријализација, која је тражила сировине. Француска и Немачка су имале ограничене ресурсе, док Велика Британија није имала скоро ништа. Додуше Британци и Французи су имали колоније по Азији, Африци, али Немачка није имала колоније.


Одбрана Русије на Бородину

Како је покушај освајања Русије, преко Наполеона Бонапарте (одличног играча банкарског картела из Франкфурта) пропао почетком 19. века, тачније Наполеон је доживео велики пораз у чувеној Бородинској бици 1812. године. Банкари су крајем 19. века отпочели са припремама за нови напад на Русију, али по другачијем моделу. Овај пут је изабрано неколико добрих шпијуна, а међу њима најбољи – Владимир Лењин, из посебног регрутног центра, који је прошао све њихове обуке.


Шаховска партија столећа
 

Бечки двор је искористио Сарајевски атентат 1914. године, те започео напад на Краљевину Србију. Руска империја није могла да остане равнодушна и улази у рат са Аустро-Угарском, да заштити своју браћу на Балкану, што потврђује и телеграм подршке руског цара Николаја II Романова, упућеном нашем ренгенту Александру I Карађорђевићу.

Све до Првог светског рата руска статистика би могла се описати (према Ђорђу Бојанићу) овако:

– Државни буџет је повећан најмање 5.5 пута.

– Годишњи пиродни прираштај са 2.4 милиона новорођене деце.

– Златне резерве су за 20 година порасле 3.7 пута.

– Рубља, као руска валута била је једна од најстабилнијих и најјачих на свету.

– Порези у Русији су били далеко мањи него у западној Европи: 4 пута мање него у Француској и Немачкој, 8.5 пута у Енглеској.

– Отворано је 10.000 школа годишње (основних, средњих и високих) и велика средстава су дата на образовање. Више је штампано новина и часописа 1908. у Царској Русији него 1988. године у СССР.

Све су то разлози који су сметали банкарима те су започели са спровођењем својих морбидних идеја.


Руски Пети октобар
 

Док су трајале жестоке борбе на свим фронтовима у Европи, блиндираним возом са пуно злата, Владимир Лењин, са сарадницима бива послат 1917. у Русију, да изведе револуцију, односно збацивање цара Николаја II Романова са власти. Тако је и учињено… подиривана је маса, па је прва фаза подразумевала Фебруарску револуцију, а потом и Октобарску револуцију, када су комунисти, са Лењином преузели власт. Од тада настаје грађански рат у Русији, који је потрајао неколико година између Бољшевика и Белогардејаца. 17. јула 1918. комунисти су убили царску породицу Романов, као и све њима рођаке и блиске људе. Иначе током руске револуције је убијено милион Руса.


Чувари Православља и Русије: Царска породица Романов

 

Уз велику помоћ банкара Бољшевици су победили те је крајем 1922. године настала прва и највећа комунистичка држава СССР. Комунисти су се сурово обрачунавали са свима који су имали неверство у њихову идеологију, поготово са православним свештеницима јер су знали да Православље чува Русију. Довољан податак је да су комунисти прогнали 130.000 православних свештеника, срушили 60.000 православних цркава и два московска патријарха прогнали. Основано је и велики број концентрационих логора у Сибиру, око 1.000. Процењује се да су комунисти на принудни рад послати око 15 милиона Руса. Овако нешто је проводила тајна служба НКВД (Народни Комесаријат Унутрашњих Послова).

Сви потоњи владари Совјетског Савеза, после Лењина  су мењали своје начине деловања, али је принцип уништавања Русије и Руса остао исти.

Оно што се такође даје приметити у вези револуција на другим местима у свету јесте да су оне успевале само тамо где су банкари то желели… Примера ради, у Француској 1794. није успела Париска комуна, зар не? Затим, комунистичка револуција је успела на Куби, са Фидел Кастром (још један добар ђак банкарске школе) и Че Геваром, а није успела у другим латиноамеричким земљама, нпр. Боливији, где је Че Гевара и убијен.

Циљ револуције није ослобођење народа од тиранина, већ убеђивање у чињеницу да сте добили слободу, а уствари вас још више поробљавају. Октобарска револуција је добар показатељ томе. Идеологија заснована на лажима и насиљу.

Томислав Ковач
08.11.2017.

Извор: zlocininadsrbima.com