Свет

БРИТАНСКИ СУД: Учење Светог писма неспојиво са демократијом

Британски суд прогласио је библијско учење неспојивим са људским достојанством и демократским друштвом. До овог закључка суд је дошао је расправљајући случај отпуштања лекара који је одбио да каже „она“ мушкарцу који је променио пол. Извештава Russia Today.

Британац Дејвид Макерет радио је у Министарству рада и пензионог осигурања. Године 2018. отпуштен је због тога што је одбио да трансродне пацијенте сматра женама и изјавио да „никада неће назвати женом брадатог мушкарца“. Убеђени хришћанин, Макерет верује да је замена пола „побуна против Бога“. Отпуштени се обратио суду у Бирмингему да разреши ово питање. Међутим, судија је стао на страну Министарства, јер сматра да је библијска вера «неспојиву са људским достојанством».

Дејвид Макерет намерава да уложи жалбу на пресуду. Он је сматра изузетно озбиљним и опасним преседаном.

„Шокирани смо како се све завршило. Преседан се односи на четири тачке. … Прво, испада да нам није дозвољено да не верујемо у основне принципе трансродних покрета. Друго, приморани смо да кажемо одређене ствари против своје воље. Треће, испоставило се да је забрањено веровати да нас је Бог створио као мушкарце и жене, те су стога и род и изговор за његово одређивање строго дефинисани. И четврто, испада да су све хришћанске вере и све њене основне вредности неспојиве са концептима модерног друштва о људском достојанству “, преноси лист „ Взгляд “.

Извор: balkanskageopolitika.com